uw verhaal....

Op deze pagina vindt u reacties van Nederlanders die dankzij de snelle hulp van de Nationale Vraagbaak zijn geholpen.

Wilt u uw ervaringen over de werkwijze van de Nationale VraagBaak met de rest van Nederland delen? Wilt u informatie geven om uw medemens te kunnen helpen? U kunt hier uw verhaal kwijt! Lees hieronder de verhalen van mensen die u voorgingen.

Ik heb opdracht gegeven om naast mijn net gerestaureerde kantoorpand een grote schuur te laten bouwen met een kelder van ruim drie meter diep. Hiervoor moest worden gegraven met bronbemaling. Dit betekende een risico op verzakking van mijn kantoor omdat een deel van de kuil op ongeveer een meter vanuit de fundering gegraven zou worden. Ik wilde graag een damwand, maar de aannemer (en diens verzekeraar) vonden dit volstrekt niet nodig. Ik bleef er echter een slecht gevoel bij houden.

Via een mail aan de Nationale VraagBaak had ik binnen een uur overleg over de verstandige stappen. Aanbevolen werd om vooraf een zogenaamde nulmeting te laten doen door een eigen expert. Deze expert stond binnen een week bij mijn pand en heeft alles zeer nauwkeurig in kaart gebracht.

En ja hoor, nadat ze begonnen te graven stortte de zijkant van het gat in en verschoof een deel van de fundering van mijn kantoor. Ook de buitenmuur viel om en een groot deel van de tuin werd beschadigd omdat een noodwal gegraven moest worden om verdere instorting te voorkomen. Dezelfde expert als die de nulmeting had verricht werd direct opgeroepen en binnen een week was alles met de aannemer geregeld. Na het storten van de nieuwe fundering van de schuur zou ook het kantoor en de tuin worden hersteld en de aannemer zou hiervoor een goede verzekering hebben gesloten.

Dit bleek echter na vier maanden wat genuanceerder te liggen toen uitkwam dat de aannemer de verzekeraar niet het werkelijke verhaal had verteld. Mede omdat er veel andere fouten werden ontdekt is de kwestie door mij overgedragen aan de schadecoach en de expert, die ook de nulmeting had verricht. Inmiddels heeft ook de verzekeraar een expert ingeschakeld. De uitkomst is nog niet bekend of de verzekering (n)iets vergoed. Maar gelukkig ligt het hele proces nu wel goed vast. Wordt vervolgd.

Via een bekeuring van de RDW wegens onverzekerd rondrijden en een telefoontje naar mn verzekeraar ontdekte ik dat ik ruim 4 maanden eerder 1x de maandpremie van maar 24 euro van mijn autoverzekering niet had betaald. Het bleek te zijn gestorneerd. Maar ik had ook nooit een herinnering of een aanmaning gehad. Ook een brief dat ik uit de dekking werd gezet had ik nooit gehad. Ik sprak met de verzekeraar af dat ik diezelfde dag zou betalen en mij werd toegezegd dat ik na betaling weer gewoon kon rijden. Dus ik betaalde.

’s Avonds moesten we naar een verjaardag en op de weg daarnaartoe kreeg ik een aanrijding. Mijn schuld en tegenpartij was gewond. Ik meldde de aanrijding en door de verzekeraar werd een expert gestuurd die mijn auto total loss verklaarde. Enige dagen daarna kreeg ik een brief dat mijn schade niet werd betaald en dat de schade aan wederpartij op mij zou worden verhaald. Wat bleek, de dekking zou pas de dag volgend op de betaling worden hersteld. En dit had de medewerkster van de verzekeraar er niet bij gezegd.

Ik was heel erg boos en besloot de verzekering bij een assurantiekantoor onder te brengen. Die heeft een half jaar geprobeerd de verzekeraar op andere gedachten te brengen maar dit lukte niet. Via een kennis kreeg ik het telefoonnummer van de Nationale VraagBaak en na dit telefoontje ging een schadecoach mij helpen. Die belde de verzekeraar en kennelijk was dit voor verzekeraar een lastig gesprek.

Drie dagen later al kreeg ik een mailtje van de Nationale VraagBaak dat ik alsnog al mijn schade aan mijn eigen auto vergoed zou krijgen. De schade aan de tegenpartij werd niet verhaald en ik kreeg als klap op de vuurpijl ook mn boete van de RDW terug. Klasse. Ben heel blij en als ik weer iets heb weet ik waar ik moet zijn….. Ik ga niet meer zoeken want dat is helemaal niet nodig! DANK en Hulde!

Had ik net een nieuwe motorjacht helemaal over gevaren en winterklaar laten maken, werd ik een paar dagen later midden in de nacht gebeld door de brandweer. Mijn jacht bleek ontploft en daarna uitgebrand. Maar het schip was goed verzekerd (dacht ik).

De expert van de (Belgische) verzekeraar bleek echter heel wantrouwend en na weken van twijfelen en afwachten op een niet afrapporterende expert van Wind financieel (Heereveen) toch maar de Nationale VraagBaak gebeld voor advies.

Binnen een dag had ik een schadecoach en een eigen expert die direct handelend optraden en de expert van verzekeraar tot actie maanden. Vervolgens rapporteerde de ”expert direct af” maar ging de verzekeraar zelf dwarsliggen maar ook dit werd via een snelle directieklacht onmiddellijk getackled. Ik hoefde zelf niets te doen. Alles werd gedaan maar ik werd uitstekend van de vorderingen op de hoogte gehouden.

Anderhalve maand later was alles geregeld en ook de kosten voor de schadecoach en de expert werden volledig betaald. Was dus erg blij met de snelle hulp van de Nationale VraagBaak.

Na een korte vakantie kwam ik thuis en ontdekte dat in het hele appartement een dikke laag rioolwater was gestroomd. Na enig onderzoek bleek dat het riool onder de flat voor de zoveelste maal verstopt was geraakt en dat gedurende vele dagen al het rioolwater van de bovenburen via mijn toilet in de woning was gestroomd. Onnodig te zeggen dat het een puinhoop was.

Direct de woningbouw gebeld die wel de verstopping kwam verhelpen maar die niets wilde doen met mijn schade. Had ik maar een inboedelverzekering moeten sluiten, was het antwoord.

Heb direct via de mail contact opgenomen met de Nationale VraagBaak die door een vriend was aanbevolen. Deze reageerde binnen een uur en ging na het aanhoren van mijn verhaal aan de slag. Ik kreeg binnen 1 dag zowel een advocaat als een expert toegewezen. Het resulteerde binnen een maand in een alleszins acceptabele schadevergoeding door de woningbouwvereniging.  De advocaat had hen gemeld dat zij als opstaleigenaar ervoor verantwoordelijk zijn en dit werd direct daarna ook erkend. Maar of dit ook gebeurd was als ik zelf was blijven modderen……

Kortom, zeer tevreden met het uiterst snelle handelen van de Nationale VraagBaak.

De overheid besluit dat het voor de bewoners veiliger is als ze de dijk verhogen. Maar door het zware verkeer en de andere drukverdelingen in de bodem krijgen alle huizen achter de dijk het zwaar. Van mijn huis waren ze zelfs bang dat de buitenmuur dreigde weg te vallen waardoor direct moest worden gestut. De keukenvloer met daarop de binnenmuren zakt langzaam weg in de grond en trekt daarbij zowel de keuken als de badkamer mee. Het hoogheemraadschap, opdrachtgever van de dijkverzwaring, erkent dat dit komt door de werkzaamheden maar treuzelt heel lang alvorens ze met een marginale vergoedingsregeling komen die absoluut niet volstaat. Ik heb op enig moment Een advocaat ingeschakeld maar na inning van € 3.000,- komt deze ook niet verder. Ik zat echter met de schade en wilde toch genoegdoening. Ik was inmiddels ruim zes jaar bezig en ook de lokale overheid en de media kwamen erin maar de HHRS bleef onvermurwbaar. Ik moest die schadevergoeding maar accepteren want die was ruim voldoende. Maar het tij begon te keren toen ik bij de Nationale VraagBaak terechtkwam. Die schakelde een schadecoach en een eigen expertisebureau in die de behandeling helemaal van me overnamen.

Na meer dan een jaar bakkeleien komt er uiteindelijk een gesprek tussen mijn expert, de expert van het HHRS en de schadecoach. Dit gesprek, dat een uur duurde, was heel verhelderend en ook bijzonder vruchtbaar. Het uiteindelijke aanbod om de kwestie te regelen kwam drie keer hoger uit, alle kosten van mijn expert en de schadecoach werden betaald en ook de kosten van de advocaat destijds werden gecompenseerd.  En daarnaast werd door mijn schadecoach een planschadeproces op gang gebracht die momenteel nog loopt. Immers, door de hogere dijk en de hogere oprit ernaartoe langs mijn huis is het licht grotendeels weggevallen. Naar aangenomen mag worden komt hier nog een aanvullende schadevergoeding uit. Dat dit mogelijk was, was de advocaat in eerdere aanleg kennelijk vergeten. Die had het er nooit over gehad.

Al met al was ik heel erg gelukkig want in dit proces liep ook een aannemer mee die al had gezegd dat alles zou worden hersteld voor het bedrag dat het HHRS zou vergoeden, nog voordat de definitieve schade was afgesproken. Hulde aan iedereen. Zeven jaar vechten heeft toch resultaat gehad.

Rustig reed ik over de snelweg. Het was rustig weer en geen file. Een personenauto, die een meter of honderd voor me reed, schoot ineens de vluchtstrook op en remde hard. Dit was op een plek waar de andere kant op een benzinestations was gevestigd. Zoals ik dat altijd doe ging ik tegen de middenstreep rijden om de afstand tussen die auto en mij zo groot mogelijk te laten zijn. Naar links kon ik niet. Daar reden allerlei auto’s. En toen gebeurde alles in een grote flits.

Het portier van de auto ging open en de bestuurder stapte uit. In plaats van om de auto heen de vluchtstrook op te lopen bleef hij naast het portier staan en keek me recht aan. Bij 80 km per uur rijd je 22 meter per seconde dus binnen twee seconden was ik bij hem. En toen sprong hij naar voren recht op de voorkant van mn vrachtwagen. Een grote klap en het hart schoot me in de keel. Ik stopte direct en de vrachtwagen die achter me reed stopte me ook en ving me op. En vanaf dat moment gebeurde alles in een waas. De politie kwam, mijn werkgever schakelde traumabedrijf RaNed in die direct een chauffeur stuurde om mn vrachtwagen verder te rijden. Want ik mocht even niet meer rijden van de politie. De man heeft het niet overleefd. Die was direct overleden. Maar na onderzoek werd ik door de politie van alle schuld vrijgepleit. Dit was overmacht. Zelfmoord.

Mijn vrachtwagen was WA en Beperkt Casco verzekerd dus mijn verzekeraar deed niets. Via RaNed werd de Nationale VraagBaak gewaarschuwd die direct een schadecoach stuurde. Die is met de verzekeraar van de auto en van de aansprakelijkheid in overleg gegaan. Die verwezen naar elkaar en deden eerst niks. Na dreigement met een rechtszaak kwamen ze ineens toch door de bocht en boden aan ieder voor 50% mijn schade te betalen. Ze durfden de rechtszaak niet aan. Alles bij elkaar was ik ontzettend blij dat ik aan alle kanten goed werd opgevangen en dat alle heisa met de verzekeraars voor me werd gedaan. Ik kon me richten op terugkeren achter het stuur wat inmiddels goed is gelukt. Hulde aan de Nationale VraagBaak en aan RaNed.

Op een dag kwam ik zoals altijd ’s morgens op mn werk. Zonnetje scheen en zoals dat al dertig jaar ging begon ik aan mn werkzaamheden. Maar even later moest ik ineens bij de directie komen. Ik kreeg daar te horen dat ik op staande voet was ontslagen wegens verduistering. Ik mocht gelijk naar huis vertrekken. Maar wat dan? Ik ben dik 50 en dan krijg je niet zomaar een baan. Bovendien had ik niets verduisterd. Ze hadden geen enkel bewijs hiervoor maar ik werd totaal overdonderd. Totaal verbijsterd ging ik naar huis en belde mn vriend. Die kwam ook gelijk van zijn werk en hoorde alles aan.

Een uur later kwam de koerier met mn ontslagbrief. Ik kreeg de keuze tussen een ontslagvergoeding van 50.000 euro of ze zouden me zonder schadeloosstelling via het UWV ontslaan. De moed zonk me in de schoenen.

Mijn vriend had inmiddels zijn baas verteld dat hij die dag vrij nam en waarom. Zijn baas heeft toen direct de Nationale Vraagbaak gebeld. Die schakelde snel een schadecoach in en deze man zat een uur later aan tafel. We hebben de zaak doorgesproken en hij vertelde mij dat die aangeboden ontslagvergoeding als inkomen zou worden belast en opgegeten moest worden voordat ik een uitkering kreeg. Dus zou ik meer dan de helft moeten afdragen. En laten we eerlijk zijn: 25.ooo,- voor dertig jaar trouwe dienst en onterecht ontslag? Een fooi toch?

Samen hebben we toen besproken dat ik een advocaat moest hebben om mn ontslag aan te vechten. Die beste man, ingeschakeld wederom via de Nationale VraagBaak, had ik dezelfde dag nog aan de lijn. Hij heeft daarna een procedure aangespannen.

Vlak voordat we naar de Rechter moesten kwam mijn baas ineens in de Rechtbank naar ons toe. Hij wilde toch regelen en was bang de rechtszaak te verliezen. Na enige onderhandelingen kwam er een schadevergoeding van 120.000,-. Geen ontslagvergoeding. En een schadevergoeding wordt niet in box 1 als inkomen belast en heeft ook geen invloed op de uitkering. Een veel betere regeling dus.

Onnodig te zeggen dat ik zielsgelukkig was met de begeleiding en service van de Nationale VraagBaak en iedereen die ermee samenwerkt. Het recht is uiteindelijk toch gevonden. Maar alleen had ik dit niet gered.

De afgelopen jaren ben ik achtervolgd door schuldeisers. En waar ik de ene schuld probeerde te betalen kwam een andere schuld er weer bij. Ik werd er helemaal horendol van en wist op een gegeven moment niet meer hoe ik eruit moest komen.

Dit resulteerde in slapeloze nachten en mijn werk begon er ook onder te lijden. Ik was al oververmoeid voordat ik op het werk kwam. Maar ik wilde voor de buitenwacht mijn problemen niet laten blijken. Stom!

Op een bepaald moment sloeg het noodlot toe. Tijdens het autorijden werd ik door slaap overmand. Ik ben daarna met de auto vol op een boom gereden. Ik heb daarbij zowat alles gebroken wat je maar kan breken. En de auto van de baas was ook volledig vernield. Ik kwam bij in Heliomare en mij werd verteld dat ik een hele lange revalidatie voor de boeg had.

Dit was de nekslag, want ik had een 0-uren contract en alle uren die ik niet werkte zouden in de basis niet worden betaald. Mijn leven was ineens volledig uitzichtloos. Ik besloot dat het tijd werd hulp te gaan zoeken en mn trots te laten varen. Ik heb aan mn baas gevraagd of hij de juiste weg kende.

Mijn baas heeft daarop mijn verzoek neergelegd bij de Nationale VraagBaak. Die heeft direct een budgetcoach ingeschakeld die me in Heliomare kwam bezoeken. Samen hebben we alles bekeken. Om stabiliteit te krijgen werd besloten dat er bewindvoering zou worden aangevraagd. De budgetcoach heeft dan de mogelijkheid om alle schuldeisers te benaderen en een deal te maken waardoor ik weer een nieuw leven kan beginnen. Zelfs mijn baas heeft na deze beslissing besloten mijn contract toch te verlengen. Inmiddels werk ik weer een beetje en zijn de eerste stalen platen verwijderd. De rest gaat er pas over een jaar uit.

Het is heerlijk om te weten dat er nu geen deurwaarders en incassobureau’s meer op de deur staan te bonzen. Ook is het heerlijk dat ik een rotperiode kan afsluiten en na zoveel mogelijk af te lossen met een schone lei te beginnen. Ik heb weer overzicht en daardoor kan ik weer ademen.  Doordat de Nationale VraagBaak precies wist welke hulp ik nodig had was alles snel geregeld en kwam de juiste man op de juiste plaats. Dank hiervoor!

Dank willen we zeggen aan de Nationale vraagbaak.
11 maanden geleden begon het met een oproep via Twitter vanuit onze kant. Dit is opgemerkt door de Nationale vraagbaak. Zij reageerden op ons verzoek op hulp. Dankzij hen zijn wij in contact gekomen met een advocaat die ons doorverwees naar het consumentenprogramma Kanniewaarzijn. Deze, voor ons onmogelijke, route werd door Nationale Vraagbaak plots open gesteld en wij kregen de kans om onze 1620 euro terug te ontvangen van de in onze ogen oplichter dhr V Oeveren (eigenaar van www.confettipaleis en veel meer websites).

Beknopt: Wij hadden wij hier carnavalssteken besteld en door middel van smoesjes werd er niet geleverd. Erger nog: het geld weigerde hij ook terug te storten.
Door inmenging van de Nationale Vraagbaak zijn we op het juiste traject gezet, dit heeft er in geresulteerd dat ons probleem vorige week op tv is gekomen, maar belangrijker nog we hebben door de druk die er is uitgevoerd ons geld terug gekregen.

Klik hier voor de link naar het onderwerp!

http://programma.vara.nl/kanniewaarzijn/media/347206

Dank Nationale vraagbaak voor jullie hulp. Onze mailbox stroomt inmiddels vol met verenigingen die ook met deze persoon te maken hebben gehad en nu te maken hebben met hem via zijn nieuwe website http://www.carnavalsonderscheiding.com/ wij zullen ze zeker attenderen op uw scherpte en expertise .

Dank jullie wel,

Secretaris Stadsprinscomité Geldrop

Noodweer. Veel water en hagelstenen, op de nacht van 31 augustus stroomde het water het huis binnen, alles was nat, nat en nog eens nat.

Expert werd ingeschakeld, maar toch maar even de Nationale VraagBaak geinformeerd. Die reageerde direct. Dhr. Radstaake kwam zelf om als contra expert boel goed te begeleiden. Daardoor ging dit hele project verder op rolletjes, wat soms weleens anders verloopt.

Hele Project positief afgerond met een Warme Handdruk. Tevreden, en Bedankt.

De nationale vraagbaak is echt ideaal voor eenieder die in een conflict met een instantie zit of graag juridisch advies wilt. Voor elk probleem een adviseur en je word meteen doorverwezen naar de juiste specialist . Bovendien reageren ze super snel. Ik heb er echt veel aan gehad en zou het eenieder aanraden! Je staat gegarandeerd sterker!

Laat hier onder uw eigen verhaal achter:

Nationale VraagBaak